A 11 legjobb pókeres-kaszinós film

pokeres3.jpg

A nemrég a mozikba kerülő Elit játszma kapcsán megnéztük, melyek a legjobb szerencsejátékkal foglalkozó hollywoodi alkotások. Van közte vígjáték, akciófilm és igazi dráma is.

A címek mögött található zárójelekre kattintva megtekinthettek egy-egy előzetest az adott filmhez!

11. Pókerarcok (1998)

Matt Damon egyik első főszerepét hozta ez a film 1998-ban, egy olyan időszakban, amikor a Texas hold’em egyre népszerűbbé vált a világ pókereseinek körében. A New York-i pókeralvilágban játszódó történet egy olyan fiatal joghallgatóról szól, aki a játékban nyert dollárjaiból fedezi a tanulmányait, aztán egyszer csak úgy dönt, hogy kiszáll ebből a világból és az egyetemre koncentrál. Ám ez nem tart sokáig…

Főszereplők: Matt Damon, Edward Norton

10. A nagy trükk (2003)

Két szélhámos, akiknek egyetlen céljuk megkopasztani a gyengébb pókereseket, egyszer beszerveznek egy gengszterfőnököt és egy élő legendát is az asztalukhoz. Miután elnyerik a gengszterfőnök pénzét, beindul a történet egy igencsak illusztris szereplőgárdával.

Főszereplők: Gabriel Bryne, Sylvester Stallone, Jamie Foxx

9. A Cincinnati Kölyök (1965)

Több, mint fél évszázados korával ez a film listánk legidősebb tagja. New Orleansban járunk az 1930-as években. A jazz fővárosában csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok. Ebben a korban tűnik fel a póker hercegének nevezett Cincinnati Kölyök is, aki egészen addig tűnik páratlannak, amíg megérkezik a pókerkirály, Lancey Howard, aki könnyedén legyőzi a helyi bajnokot.

Főszereplők: Steve McQueen, Ann-Margret, Edward G. Robinson

pokeres1.jpg

8. Hazárdjáték (2014)

A híres és megbecsült egyetemi tanárról nem sokan tudják, hogy nagyszerű szerencsejátékos, ám amikor beüt nála is a krach, egy maffiózótól kér kölcsön és fedezetként nem tud mást ajánlani, mint a saját életét. Jim Bennett innentől kezdve végleg belépett a titkos világba, és a maffiózóval is egyre jobb lesz a kapcsolata, valamint az egyik diákja is bekerül a képbe.

Főszereplők: Mark Wahlberg, John Goodman, Brie Larson

7. 21 – Las Vegas ostroma (2008)

Ez a film egy üde színfoltja listánknak, ugyanis nem a póker a történet alapja, hanem a blackjack. Egy egyetemi professzor felfigyel különleges matematikai képességekkel megáldott diákjára, akinek képességeit egy valószínűség-számítással kapcsolatos különórán csiszolja tovább, sőt ketten együtt kidolgoznak egy tuti taktikát a kaszinók kifosztására. A film igaz történet alapján készült.

Főszereplők: Kevin Spacey, Jim Sturgess

6. Casino Royale (2006)

Daniel Craig első filmje James Bond szerepében. A 007-es ügynök egy montenegrói kaszinóban készül legyőzni a terroristák bankárát, aki később meg akarja ölni őt és a felvigyázóját, akit Eva Green alakít. Később természetesen James Bond filmről lévén szó az ügynök és a lány egymásba szeret és együtt próbálnak meg kikerülni a satuból.

Főszereplők: Daniel Craig, Eva Green, Mads Mikkelsen

5. …és megint dühbe jövünk (1978)

Az egyik legnagyobb klasszikus Bud Spencer és Terence Hill örökségéből, melyből mindenki tudna legalább egyet idézni. „Zsugabubus”, vagyis Johnny Firpo és a régi nagy pókerjátékos Charlie Firpo összefognak, hogy hatalmas pofonok közepette elkapják a „Parapoulis, a Görög” nevű hamiskártyást. „Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát…”

Főszereplők: Bud Spencer, Terence Hill

kaszinos2.jpg

4. Kaszinó (1995)

A film melyet senkinek sem kell bemutatni, nálunk mégis csak a negyedik helyen található. Egyébként az első öt között rendkívül nehéz volt sorrendet felállítani. Az „Ász”, Ginger és Nicky Santoro történetét a pénzről, a kapzsiságról és a függőségről mindenkinek meg kell ismernie! A 2 óra 58 perces játékidő ne rettentsen el senkit a film megtekintésétől!

Főszereplők: Robert De Niro, Sharon Stone, Joe Pesci

3. Elit játszma (2017)

Január elején került moziba listánk legújabb tagja, mely egyből a dobogóra verekedte fel magát. Mindhárom főszereplő közel áll a szívünkhöz, akik ebben a történetben is lubickoltak karakterük bőrében. A sí balesete miatt pókerjátszmák szervezésébe fogó, majd „pókerkirálynőként" elhíresült Molly (Jessica Chastain) alól egyszer csak kicsúszik a talaj, és elkapják. A védelméért felelős ügyvédet Idris Elba alakítja, akinek van egy olyan monológja a film második felében, amiért Oscart adnánk. A Mollyt rendkívül szigorúan felnevelő apát Kevin Costner alakítja, nem is akárhogy!

Főszereplők: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

2. Maverick (1994)

A film, amiből akár még két epizódot is szívesen megnéznénk, és gyanítjuk, fényéből akkor sem veszítene ez az örök klasszikus western-vígjáték. Bret Maverick célja, hogy benevezzen minden idők legnagyobb pókerversenyére, melyre a nevezési díj 25 000 dollár, majd meg is nyerje azt. Amellett, hogy a Maverick „gyűjtögetése” során bekövetkező helyzetkomikumok adják a sava-borsát a történetnek, az öt lapos póker szabályait is kiválóan meg lehet tanulni belőle.

Főszereplők: Mel Gibson, Jodie Foster

1. Ocean’s trilógia (2001-07)

A leghíresebb tolvaj hírében álló Danny Ocean 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után elkezdi gyűjteni elit csapatát egy sosem látott volumenű balhéhoz. Célja kirabolni Las Vegas három legnagyobb kaszinóját egy időben. Ez 150 millió dolláros profitot eredményezne a csapatának. A helyzet azonban egy árnyalatnyival bonyolultabb, ugyanis Ocean egykori felesége a kirabolni kívánt kaszinók tulajdonosával van jelenleg, aki jól ismeri főszereplőnket és hamar rájön a céljára.

Főszereplők: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Andy García, Matt Damon, Don Cheadle, Catherine-Zeta Jones, Al Pacino

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon!

A képek forrása: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9813590519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.22. 14:45:57

21 - Las Vegas ostroma?

illetve a ravasz az agy... nak is igen fontos része a kártya.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása