2017. nov 20.

Ezeket vedd figyelembe, ha sportágat választasz

írta: pluca
Ezeket vedd figyelembe, ha sportágat választasz

4.jpeg

Az életben optimális esetben legalább egyszer előfordul, hogy az ember abban a helyzetben találja magát, hogy nagyon szeretne elkezdeni sportolni, de nem tudja, hogy pontosan mit. Ebben segítünk most 3+1 tanáccsal, hogy mire figyeljünk, mielőtt döntést hozunk.

A sportágválasztás megtörténhet gyerekként, kamaszként, amikor ismerkedünk a testmozgással, de felnőtt fejjel teljesen új dolgokat is kipróbálhatunk. Akár a megszokott, mozgásszegény életmódunk hajt minket egy olyan sport felé, amit korábban még nem műveltünk, akár sérülés/egészségügyi helyzet/családi problémák miatt hosszabb, netalán több éves kihagyásra kényszerültünk és most új vizekre eveznénk, a helyzet hasonló: hiányzik a testmozgás, választani szeretnénk ...

Tovább Szólj hozzá

2017. nov 20.

A leggyakoribb táplálkozási tévhitek

írta: ZoliVVV
A leggyakoribb táplálkozási tévhitek

hamburger-2683042_1920.jpg

A táplálkozás alapvetően az egyik legfontosabb dolog kell(ene), hogy legyen az életünkben, egész egyszerűen muszáj odafigyelnünk arra, hogy mit eszünk és iszunk, annak érdekében, hogy elkerüljünk bizonyos kellemetlenségeket, úgy mint az elhízás, emésztőrendszeri betegségek, vagy a rossz közérzet. „Az vagy, amit megeszel.” Így szól a régi mondás. Ebből kiindulva, ki ne ismerné az érzést, amikor lelkiismeret furdalást okoz a következő süti elfogyasztása?

Bár nagyon fontos dologról van szó, mégis elterjedt a köztudatban néhány tévhit a helyes táplálkozással kapcsolatban. Nézzünk rá néhányra ezek közül, nem csak sportolói szemmel! 

...

Tovább Szólj hozzá

aktívan

2017. nov 18.

10 emblematikus hely Bostonban

írta: Richard J. Luczi
10 emblematikus hely Bostonban

img_8026_jpg.jpgA Camp Leaders programjának köszönhetően sikerült 2017 nyarát egy Massachusetts állambeli gyerektáborban dolgozva töltenem, ennélfogva pedig a következő hetekben igyekszem összedobni néhány rövid képriportot az Egyesült Államokban látottakból.

Úgy gondoltam célszerű időrendi sorban haladni, így Bostonnal nyitom a sort, melyet 3 hét kölcsön kocsiért könyörgés után augusztus 10-én, egy szabadnapomon sikerült felkeresnem, s ahol mindössze 5 órát sikerült eltöltenem, de hála az ún. Freedom Trail-nek a főbb látnivalók ennyi idő alatt is megtekinthetők.

...

Tovább Szólj hozzá

utazás galéria kirándulás kaland világlátó USA Boston Harvard Massachusetts huntasztikus fotókollektor

2017. nov 17.

Róma - amit semmiképp se hagyj ki, ha maximum 3 napod van

írta: pluca
Róma - amit semmiképp se hagyj ki, ha maximum 3 napod van

p6240644_1.JPG

Róma egyike azon kevés európai fővárosnak, amelyeket akár 3 nap alatt is bejárhatunk érintve a főbb látványosságokat. A Tevere két partjára épülő csodálatos város utcáin életre kel a történelem a lábunk alatt, ez az érzés viszont garantálja, hogy 3 napnál csak tovább akarjunk maradni.

 A rövid római gyorstalpalóban kiemeljük a fontosabb, kihagyhatatlan látnivalókat, ajánlunk néhány gyorsan megtekinthető, ám szintén érdekes helyszínt, illetve pár hasznos tippel is ellátunk Titeket, amelyeket jó tudni az utazás körültekintő szervezéséhez. 

...

Tovább Szólj hozzá

világlátó Róma Olaszország huntasztikus az örök város

2017. nov 16.

Bemutatjuk az Igazság Ligája főhőseit

írta: szendreiZOLA
Bemutatjuk az Igazság Ligája főhőseit

jl1.jpg

A napokban került sor 2017 egyik legjobban várt képregény filmjének, az Igazság Ligájának a bemutatására. Ismerjük meg az egyes szuperhősök történetét, vagyis hogy hogyan jött össze ez a csapat!

A szuperhősök bemutatásánál nem az volt a célunk, hogy korszakalkotóan új információkat mondjunk a hősökről, hanem hogy összeszedjük azokat az alap dolgokat, melyek egy „kezdő DC-s” számára nélkülözhetetlen a film megértéséhez!

...

Tovább Szólj hozzá

Batman Justice League Wonder Woman Superman Igazság ligája huntasztikus mozizóna

2017. nov 15.

Tesla, több mint egy autó

írta: Richard J. Luczi
Tesla, több mint egy autó

Riport a Budapest Business Club azonos című előadásáról

wp1821364.jpgMostanra valószínűleg minden, technológia irány kicsit is érdeklődő, vagy autószerelmes figyelmét felkeltette a Tesla, mely már nem is kizárólag verdákat, hanem egy egészen új életstílust épít. Jómagam mindkét csoportot képviselem, így meglestem, mi újat tudnak mondani.

Kezdetnek némi felvezetést kaptunk Nikola Tesla fizikus, feltaláló, gépész- és villamosmérnök életéről, aki száz évvel ezelőtt megálmodta az elektromosság köré épülő utópiát. Nem csoda hát, hogy ő szolgált inspirációul Elon Musknak, akit az élő Vasemberként emlegetnek. Hogy kicsoda ő?

...

Tovább Szólj hozzá

Tesla Future Tesla Motors Jövő Elon Musk Musk huntasztikus Solar City techtúra

2017. nov 13.

A "kis brazil", aki túlélte a túlélhetetlent

írta: szendreiZOLA
A "kis brazil", aki túlélte a túlélhetetlent

massa1.jpg

Bár Felipe Massa 2008-ban fél percig világbajnoknak érezhette magát, mégsem ez élete legnagyobb sikere, hanem hogy – a kiváló magyar sebészeknek és – akaraterejének köszönhetően nemcsak hogy túlélte 2009-es hungaroringi balesetét, de utána még nyolc idényen át helyt tudott állni az F1-ben.

Felipe Massa 2002-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, és 21 esztendősen a középmezőnybe tartozó Sauber-Petronas csapatának versenyzőjeként három versenyen is pontot tudott szerezni. Előtte a kisebb kategóriájú, utánpótlás sorozatokként funkcionáló bajnokságokban négy bajnoki címet is begyűjtött a Sao Pauloban 1981. április 25-én született pilóta.

...

Tovább Szólj hozzá

Ferrari F1 Felipe Massa huntasztikus aktívan

2017. nov 09.

Prága, ahogy én láttam

írta: Richard J. Luczi
Prága, ahogy én láttam

img_20171028_120900_430.jpg

Idén Október végén volt szerencsém közel 4 napot Csehországban tölteni a barátaimmal, ez pedig fenemód felvillanyozó élménynek bizonyult. Sok tippet kaptam az indulás előtt, illetve nem egyszer hallottam, hogy Budapestnek körülbelül ehhez a színvonalhoz kellene felnőnie, hogy igazán felkerüljön a térképre.

Túlzónak is éreztem ezeket az állításokat, de tudjátok mit? Egytől egyig igaz van, Prága csodálatosan karban van tartva és festői az óváros, de innentől beszéljenek a képek! Rövid fotóriport Bohémia szívéből.

...

Tovább Szólj hozzá

utazás galéria város kirándulás kaland utazó világlátó Csehország Prága huntasztikus fotókollektor

2017. nov 08.

Egy 40 perces tíz kilométer története

írta: szendreiZOLA
Egy 40 perces tíz kilométer története

2017_0035_12_1476_53.jpg

Három hónapot készülni arra, hogy levigyem a tíz kilométeres egyéni csúcsom 40 perc alá? Megtörtént. A futószezon utolsó versenyén úgy gondoltam minden adott lesz az új PB felállítására. Valóban.

Bár az egész nyarat egy amerikai nyári táborban töltöttem, ott minden lehetőségem adva volt arra, hogy méltóképpen felkészüljek az őszi futószezonra. Ám mivel a kiutazás előtt nem tudtam, hogy milyen körülmények között fogok a legmelegebb három hónapban élni a tengeren túl, ezért az őszre csak annyi célt tűztem ki magam elé, hogy javítsak a 41:16-os egyéni csúcsomon tíz kilométeren.

...

Tovább Szólj hozzá

futóblog hosszútávfutás Szentendre Dunakorzó Panorámafutás huntasztikus aktívan