Három csodálatos nap Los Angelesben

la1.jpg

Az angyalok városa nem okozott teljes csalódást az ott töltött szeptemberi hétvégén, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagy elvárásokkal mentünk LA-be, így némely aspektusból vizsgálva mégis csak félig van tele az a bizonyos pohár.

Számos kedvenc filmszériánk színhelye Los Angeles, többek között a Halálos iramban, és a Terminátor képkockái is itt játszódnak, így ez alapján fogalmaztuk meg elvárásainkat a várossal szemben.

Kivételesen a negatívumokkal kezdjük képes élménybeszámolónkat. A nagy távolságok miatt a városban muszáj, hogy autója legyen az embernek, mi azonban Venice Beachről a Downtownba a metrót, Hollywoodból „haza” Venice Beachre a buszt választottuk. Előbbi egy órás, utóbbi majd’ két órás túrának bizonyult, legalább láttuk az igazi LA-t is, nem csak ami a kirakatban van.

A másik nagy csalódás inkább egész Kaliforniára igaz, mint csak LA-re, ez pedig a szárazság és annak legnagyobb következménye, a kiszáradt növényzet. Beszéltük is útitársaimmal, hogy sajnáljuk, hogy nem 20-30 éve jöttünk ide, mert akkor még a terület inkább emlékeztetett Toszkánára, mint egy félsivatagra…

Na de ennyit a negatívumokról, jöjjenek a pozitívumok, melyekért csak ajánlani tudjuk mindenkinek a várost. A képek óriási szmogban, okos telefonnal - filterezés nélkül - készültek, ettől függetlenül reméljük, átjön rajtuk a város hangulata.

1) Venice Beach hangulat - Nekem személy szerint a világ legjobb strandjának hangulata lett a kedvenc élményem a kéthetes amerikai körutazásunkról, utcai művészek mindenfelé, a testépítők, szörfösök, kosarasok és gördeszkások paradicsoma a hely, ha más nem, akkor ez a videónk egészen biztos, hogy átadja az élményt.

la2.jpg

2) Venice Beach street art - Graffitik mindenfelé, tegyük hozzá ezek abból a fajtából valók amik a szemnek is jól néznek ki, ugyanis ezek nem csak betűket ábrázolnak, hanem külön történeteket is.

la3.jpg

3) Venice Canals - Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Venice Beach nem Kalifornia legtisztább környéke, a kivétel az itáliai Velencére hajazó Venice Canals.

la4.jpg

4) Santa Monica Pier - A történelmi 66-os út egy mólón ér véget, melyen egy vidámpark található, rajta hullámvasúttal, óriáskerékkel és minden földi jóval.

la5.jpg

5) Downtown a Dodgers Stadium parkolójából fotózva - Ebben a parkolóban kezdődik a Halálos iramban film, itt gyakorol Brian (Paul Walker) az első utcai versenyére, valamint a hatodik részben itt tárgyalja meg a csapat a következő balhét. Ja, és mindemellett innen van a legjobb kilátás a Downtownra.

la6.jpg

6) Walt Disney Concert Hall - A város legszebb épülete. Pont.

la7.jpg

7) Hollywood - Az álomgyár. A hírességek sétánya. A fényűzés utcája. Ahol minden második ember egy buszos túrára szeretne befűzni a Hollywood Signhoz. Azonban mi megelégszünk egy távoli pillantásra az amúgy nagyon messze lévő feliratra.

la8.jpg

8) Chinese Theatre - Minden mozik alfája és omegája.

la9.jpg

9) Capitol Records - Az egyetlen dolog, amiért korábban ismertem a híres lemezkiadó Körszállóra hajazó épületét, az amikor Will Smith a Hancock című filmben „leparkolja” a bűnözők autóját az épület tetején található antennára(?).

la10.jpg

10) Griffith Observatory - A végére a desszertet hagytam. Ki ne emlékezne arra a kultikus, filmtörténeti jelenetre, amikor a T-100-as modell visszajön a jövőből az obszervatórium parkolójába, majd miután meztelenül lenéz a városra, a maga sajátos módján szerez magának egy megfelelő ruhát, és elindul megkeresni Sarah Connort? Igen, ez a film a Terminátor!

la11.jpg

Gyakorlatilag a Sunset Boulevardon és a Universal Studios kalandparkon kívül mindent megnéztünk, amit érdemes, azonban ez a kettő bőven elég, hogy legkésőbb 2028-ban, a nyári olimpia alkalmával visszatérjünk és kiegészítsük bakancslistánkat a kimaradt elemekkel.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr2013452633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása