10 izgalmas úti cél 2018-ra

vilagosprofil.jpg

Mutatunk tíz olyan helyszínt, melyektől 2018 garantáltan az utazás éve lesz számotokra. Kelet-Európától Afrikán át Kaliforniáig, a nyüzsgő nagyvárosoktól a tengerpartokig mindenféle desztináció megtalálható a listán.

Az alábbiakban leírt tízes lista jó néhány helyszínén jártunk már, ahol még nem, azokat ebben az évben fogjuk felkeresni, és a tervek szerint itt a Huntasztikuson is beszámolunk kalandjainkról.

Brüsszel (Richard J. Luczi)

Brüsszel azon városok egyike, ahol tényleg elég egy napot eltölteni. Ehhez pedig kiváló lehetőséget biztosítanak a hajnalban odafelé, késő este pedig visszafelé repülő fapadosok, vagy akár a prémium légitársaságnak számító Brussels Airlines is remek lehet, mint az utazás eszköze.

A városháza előtti főteret (Grand Place), a pisilő szobrot (Manneken Pis), az Atomiumot és a Királyi Palotát is magában foglaló egy napos sétát ki lehet egészíteni az Európai Parlament vagy a Brüsszeli Képregény Múzeum megtekintésével, ha pedig több napra utaznánk a belga fővárosba, akkor a Mini Europe élményparkban lekicsinyített 80 európai várost és 350 épületét vehetjük szemügyre.

Mikor menj ide: Március vége

Repülőjegy ára oda-vissza: 5-10 000 Ft

vilagos18_1.jpg

Budva (pluca)

Amellett, hogy Montenegró ezen része a Kotori-öböllel kiegészítve a Balkán-félsziget egyik leggyönyörűbb vidéke, nyáron a klíma sokkal kiszámíthatóbb, mint például Horvátországban. A hely varázsát az adja, hogy az 1000 méternél is magasabb, néhol még nyáron is hófödte hegyek a „tengerből kinőve” szemkápráztató látványt nyújtanak.

Itt legalább három-öt nap eltöltése javasolt, ha máshogy nem, a montenegrói fővárost, Podgoricát, és az 1749 méter magas legmagasabb ponttal bíró Lovcen Nemzeti Parkot is felkeresve abszolút reális ennyi időt itt lenni.

Mikor menj ide: Július vége

Repülőjegy ára oda-vissza: 5-10 000 Ft

vilagosbudva.jpg

Los Angeles (szendreiZOLA)

Ahogy azt blogunkon már olvashattátok, négyünk közül kettőnknek már volt szerencséje az angyalok városához, így saját tapasztalataink szerint ajánljuk nektek a 2028-as nyári olimpia helyszínét. Mi három és fél napot töltöttünk el itt, de gond nélkül el lehetett volna lavírozni akár egy hétig is Venice Beach és Hollywood között. Egyebek mellett az Universal Studios élményparkra például egyáltalán nem maradt időnk…

Mivel a szállásunk Venice Beachen volt, így minket ez a része fogott meg a legjobban eme hatalmas metropolisznak. A szörfösökön, gördeszkásokon, utcai művészeken túl itt található a legendás 66-os út vége, mely Chicagóban kezdődik és itt, egy mólón ér véget, ahol ráadásul még egy kisebb vidámpark is van óriáskerékkel és hullámvasúttal.

Mikor menj ide: Augusztus vége-szeptember eleje

Repülőjegy ára oda-vissza: 150-160 000 Ft

Madrid (szendreiZOLA)

A legnagyobb utazós célom 2018-ban eljutni a spanyol fővárosba, ez a jelek szerint április közepén meg is valósul. Madridra is kell legalább három nap, hogy mindent lássunk, jómagam öt és fél napot leszek ott, csak hogy ténylegesen magamba szívjam a spanyolos életstílust.

A gasztronómia, a nyüzsgő éjszakai élet, a szenzációs szökőkutak, a hihetetlen mennyiségű zöldterület, és a két világszínvonalú futballcsapat mind-mind Madrid fényét emelik. A Palacio Real, a Fuente de la Cibeles, és a Parque del Retiro egyaránt párját ritkítja Spanyolország mértani közepén.

Mikor menj ide: április közepe

Repülőjegy ára oda-vissza: 25-35 000 Ft

vilaglatomadrid.jpg

Marrakesh (pluca)

Kevés olcsóbb, UNESCO Világörökség részét képező település van a marokkói városnál, mely az arab térség legnyugatabban fekvő országa, így ha arab országba látogatunk, a közbiztonsággal itt lesz a legkevesebb gondunk – természetesen a gazdag olajállamokat leszámítva…

A mesebeli, már-már „aladdini” légkört nyújtó várost a nyári 36-37 fokos átlaghőmérséklet miatt inkább a téli hónapokban érdemes felkeresni, ugyanis ekkor igencsak kellemes, 20-21 fokkal kell számolni. Marrakeshben található Afrika legnagyobb forgalmú, hagyományos értelemben vett piaca, a Jemaa el-Fnaa, ahol ha szerencsénk van, az a bizonyos lámpás is a kezünk ügyébe kerülhet…

Mikor menj ide: Február

Repülőjegy ára oda-vissza: 35-40 000 Ft

vilagosmarrakesh.jpg

Milánó (pluca)

Bloggereink közül szintén ketten jártunk már az olasz divat fővárosában, a repülőjegy szemtelenül olcsó, és a város is bejárható kettő, de inkább három nap alatt sőt, a Comói-tóval kiegészítve simán eltölthetünk egy egész hetet Lombardiában, de most maradjunk kizárólag Milánónál.

A nevezetességek többsége a belvárosban van, ezek közül a Dóm, a Scala, a Castello Sforzesco, és a Galerio Vittorio Emanuele II nyújtanak kiemelkedő élményt, valamint érdemes villamosra pattanni a Santa Maria delle Graziellehez, ugyanis ebben a templomban tekinthető meg Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora című festménye.

Mikor menj ide: Május vége

Repülőjegy ára oda-vissza: 10-12 000 Ft

vilagosmilano.jpg

New York City (Richard J. Luczi)

A „nagy almához” szintén személyes élményeink fűződnek, és LA-hez hasonlóan az itt töltött három nap helyett akár egy hétig is simán eléltünk volna itt, annyi látványosság van. Amit mindenképp ajánlunk, hogy legalább egy naplementét valamelyik felhőkarcoló kilátóteraszán töltsétek el, mi a Rockenfeller Centert preferáljuk, mert az jóval olcsóbb, mint az Empire State Building, vagy a One World Trade Center!

Ne hagyjátok ki a Staten Island Ferryt sem, ahonnan Pazar látvány nyúlik mind a Szabadság-szoborra, mind Dél-Manhattan felhőkarcolóira. Utóbbiról a Brooklyn hídról is lőjetek pár fotót!  Badarság nem kihasználni, hogy a lengyel LOT légitársaságnak köszönhetően júniustól ismét lesz közvetlen repülőjárat a városba, mely soha nem alszik.

Mikor menj ide: Október eleje

Repülőjegy ára oda-vissza: közvetlen járattal 170-180 000 Ft, átszállással 120-130 000 Ft

vilagosyork.jpg

Pripjaty (ZoliVVV)

Bizonyára mindenki számára ismerős történet a Chernobylban történt atomerőmű-katasztrófa, mely már idestova 32 esztendeje történt. Pripjatyt nyugodtan nevezhetjük a helyi Paksnak, mint a legközelebbi településnek. A várost a tragédia után hirtelen gyorsasággal kellett kiüríteni, így napjainkra igazi kísértetváros vált belőle.

A sugárzás már visszaszorult, így a katasztrófaturistáknak ez lett az egyik legrejtélyesebb és legfélelmetesebb tétel a bakancslistájukon. A terület Kijevtől 180 kilométerre van, így az ukrán fővárosba kell megvásárolniuk a repülőjegyet, hogy igazán közel kerüljünk a szellemekhez!

Mikor menj ide: SOHA Április vége

Repülőjegy ára oda-vissza: 17-25 000 Ft

vilagoscserno.jpg

San Francisco (Richard J. Luczi)

Míg az USA keleti városaiban, leginkább New York Cityben az autók igencsak nagy száma Európából kerül behozatalra, addig a nyugati part, San Francisco szöges ellentettje ennek. A több, mint 50 dombra épült városban – a helyi különlegességek mellett – japán autók sokasága szeli az utakat. Erről a városról még nem írtunk, pedig stábunk fele itt is megfordult már.

A rendszeresen ködbe burkolózó Golden Gate híd, a Painted Ladies színes házai, a kanyargós Lombard Street, a Cable Car nevezetű fogaskerekű villamosok, a 39-es számú móló (Pier 39) fókái, az USA legrégebbi kínai negyede, a Transamerica Pyramid nevezetű különleges felhőkarcoló mind-mind egy-egy érv, amiért San Franciscót mindenkinek látnia kell!

Mikor menj ide: Szeptember eleje

Repülőjegy ára oda-vissza 1 átszállással: 160-180 000 Ft

7 bucks for a single ride? Sorry, no thanks #usa #california #cali #sanfrancisco #cisco #sf #legendary #cablecar

Richard J. Luczi (@luigyerek) által megosztott bejegyzés,

Zágráb (szendreiZOLA)

Ha adventi vásár, akkor Bécs” – tartja a mondás. Azonban a tágabb értelembe vett Közép-Európa abban a szerencsés helyzetben van, hogy szinte az összes nagyvárosban Prágától Budapesten át Zágrábig mindenhol nagy hagyománya van Advent idején feldíszíteni a helyi fő utcát és fő teret, egy kisebb karácsonyi vásárral megspékelve.

A választék tehát bő, mi a következő télen Zágrábot fogjuk választani, ha másért nem, mert Bécshez hasonlóan itt is a vonat a kényelmes választás, már csak azért is, mert nincs közvetlen repülőjárat Budapestről…

Mikor menj ide: December

Vonatjegy ára oda-vissza: 58 euró (~18 000 Ft)

vilagoszagrab.jpg

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A képek forrása: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9313552979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása