5+1 furcsa sport a világból

 unusual-sports.jpg

Minden nap tud valami egészen megdöbbentőt mutatni a világ, most összegyűjtöttünk nektek néhányat a legfurcsább, legőrültebb sportok közül. Némelyiket a legvadabb álmainkban sem tudtuk volna elképzelni, de mégis létezik. A foci vagy a kosárlabda szinte unalmasnak is fest a következő összeállítás mellett. Jó szórakozást!

  1. Sajtgurítás

Az Egyesült Királyságban rendezik meg évente a sajtgurító versenyt, melynek lényege, hogy egy meredek domboldalon legurítanak egy kerek sajttömböt, a versenyzőknek pedig utána kell futniuk. Aki elsőként ér le, az megnyeri a sajtot. A résztvevők nem ijednek meg attól sem, hogy egymás hegyén-hátán bucskázzanak le a meredek lejtőn, és esetleg kitörjék a végtagjaikat.

  1. Extrém vasalás

Tudsz vasalni? Nem nagy szám. Tudsz inget vasalni? Még mindig nem nagy szám. Az extrém vasaló versenyen az a lényeg, hogy minél extrémebb, veszélyesebb, érdekesebb, őrültebb helyzetben-pózban is tudj vasalni. Például egy szurdok közepén egy kövön fejjel lefelé függeszkedve. Ja, hogy erre épp nem gondoltál? Hiba.

  1. Sípcsontrúgó verseny

Ebből ráadásul világbajnokságot is rendeznek. Az Egyesült Királyságból származik ez a furcsa „sportág” is, itt egymás rugdosását addig kell folytatni, amíg az ellenfél kétszer földre nem kerül. Nem szabad sípcsontvédőt használni, maximum szalmával engedélyezett kitömni a nadrág szárát, de gyanítjuk, hogy ez nem segít oly sokat a helyzeten.

  1. Lábujjszkander

A kézzel űzött változathoz hasonlóan az nyer, aki „ledönti” a másikat. 3 kör, lábbeli és zokni nélkül, csak a puszta lábujj- és lábfejerő. Egy ilyen – szintén brit eredetű - verseny hangulata egészen elképesztő, nők és férfiak körében is rendkívül népszerű.

  1. Feleségcipelés

A finnek fejéből pattant ki az ötlet, a verseny pedig arról szól, hogy kettesével futnak férfiak a feleségeikkel a hátukon egy akadálypályán, amelynek száraz és vizes szakasza is van. A nyertes a feleségének a súlyával megegyező mennyiségű sört kap, tehát a tét igen nagy. Nyugalom, akinek nincs felesége, nagyjából bárkit felkaphat, aki elmúlt 17 éves. A feleség viselhet sisakot, ez némi megnyugvásra ad okot.

5+1. Elefántpóló

Ha a lovaspóló már unalmas, itt az elefántpóló! Nepál, Srí Lanka, India és Thaiföld az elsődleges űzői ennek a sportnak, a szabályok pedig a hagyományos pólóhoz hasonlatosak, egy hosszú ütővel kell az ellenfél kapujába juttatni a labdát, csak épp ló helyett a kissé lomhább, de sokkal viccesebb elefántháton. Cukiságfaktor: 10/10.

 nyitókép és szöveg: businessinsider.com

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7113557139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása