15 ország, 15 női szépség - II. rész

Múlt héten jelent meg bejegyzésünk Mihaela Noroc román fotográfus munkásságáról, mely során a világ országaiban kapta lencsevégre a női szépséget, s a gyűjteményt A Szépség Atlaszának nevezte. Következzen ismét 15 csodálatos kép a sorozatból, melyeknek a történetei is egytől egyig ámulatba ejtettek minket! 

"Mihaela célja, hogy bemutassa, a világ országaiban mindenütt máshogy szépek a nők (...). Vallja, hogy az igazi szépség ugyanúgy ott lakozik Afrikában, mint Európában; egy falucskában vagy akár egy felhőkarcolóban; egy mosolyban, egy ráncban, minden emberi lényben. Világ körüli útja során több mint 500 felvételt készített, mi most kedvenceinkből készítettünk egy rövid összefoglalást."

1. Bulgária

bulgaria.jpg

Dilyanát az édesanyja egyedül nevelte, ezért anyagi okokból már 16 éves korában dolgozni kezdett egy virágboltban. Annyira megszerette a munkáját, hogy egy évvel később saját virágüzletet nyitott a nővérével. Egy időben pár évre fel kellett függesztenie ezt a tevékenységét személyes okokból, de nemrég visszatért a virágok közé és lelkesebb, mint valaha.

2. Macedónia

macedonia.jpg

Monika kislány korában egy tragikus autóbaleset áldozata lett, kerekesszékbe kényszerült, az ittas sofőrt pedig, aki a vétkes volt, el sem ítélték. Most, 15 évvel később ez a gyönyörű és erős nő jogot tanul, hogy az ilyen kiskapukkal tisztában legyen. Monika jobbá szeretné tenni a világot azáltal, hogy ilyen fontos ügyek mellé áll.

3. Törökország

torokorszag.jpg

Tutku életútját fiatal kora ellenére is sok nehézség kövezte. Édesanyja több vetélésen is túlesett, mielőtt vállalták őt édesapjával, aki pedig még Tutku gyerekkora idején mozgássérült lett, így a lány korán dolgozni kezdett. De szorgalma gyümölcsözőnek bizonyult: pár éve séf vált belőle. Azonban egy napon Tutku elvesztette a hallását, az orvosok pedig tehetetlenül álltak az esete előtt. Egy idő után egy speciális implantátummal újra képes volt hallani, de csak igen gyengén, ami egy zsúfolt étteremben nem kis kihívás, viszont a pozitív gondolkodását sosem vesztette el és élete minden pillanatáért hálás.

4. Ukrajna

ukrajna.jpg

Anastasia napszemüvegeket árul egy piacon Odesszában. 11 éves kora óta vállal munkát nyáron és a hétvégéken, de a tanulást sem hanyagolja el. Sokan panaszkodnának a helyében, de ő tele van energiával és pozitív gondolatokkal.

5. Irak

irak.jpg

Goshan Angliában nőtt fel a hazájában uralkodó belpolitikai körülmények miatt, de a mesterdiploma után visszatért Irakba, ahol azóta is biológiatanárként dolgozik. Mindig is felelősségének érezte, hogy a honfitársain segítsen, valahogy tudjon nekik adni valamit annyi nehézség után, amin keresztülmentek.

6. Argentína

argentina.jpg

Noelle épp állásinterjúra érkezett Buenos Airesbe. Úgy döntött, itt szeretne új életet kezdeni. A fénykép elkészülte után pár perccel csörgött is a telefonja, hogy megkapta a pozíciót.

7. Uruguay

uruguayjpg.jpg

Mariana 73 éves, egy művészeti galéria tulajdonosa Montevideóban. Hobbija a harcművészet, így érdekes, egyedülálló módja, hogyan nyilvánul meg egy nőben kétfajta művészet egyszerre.

8. Jordánia

jordania.jpg

Dania korábban rettentően félénk volt, az iskolában a tanárok a nevét sem tudták. Ha felszólították, ő akkor sem mert megszólalni, ha tudta a választ. A harcművészet azonban teljesen megváltoztatta a lányt. Ma önvédelmi kurzusokat és workshopokat tart, bár azt gondolja, hogy a megszerzett tudását valószínűleg sosem kell majd használnia a való életben, ugyanis az emberek megérzik, hogy meg tudja védeni magát és nem kezdenek ki vele.

9. Brazília

brazilia.jpg

Anya és lányai Rio de Janeiróban.

10. Portugália

portugalia.jpg

Mafalda épp szabóhoz igyekezett a kisfiával. Van egy szoknyája, amit nagyon szeret hordani egy bizonyos táskával, de amióta anya lett, inkább azt szeretné, hogy kicsit hosszabb legyen az a szoknya.

11. Dél-afrikai Köztársaság

del-afrikai_kozt.jpg

Emma 6 éves korában elhatározta, hogy táncosnő lesz. Szorgalmasan járt táncórákra, de 13 éves volt, mikor a szülei nem tudták többé finanszírozni a kedvenc időtöltését, így abba kellett hagynia. Folyton a tánc, a táncolás járt a fejében, míg nem folytathatta. Nemrég azonban nyakfájdalmai miatt az orvosok megmondták neki, hogy valószínűleg sosem lehet profi karrierje. Ennek ellenére nem keseredett el, amikor tud, táncol szórakozásképp.

12. Kanada

kanada.jpg

Jackie kicsi volt még, mikor elveszítette az édesanyját. Segítség és támogatás híján egyre többször került bajba, ahogy felnőtt, míg végül börtönben kötött ki. A rácsok mögött azonban megváltozott az élete. Festeni kezdett, munkáit pedig nagyra értékelték rabtársai, így Jackie élete végre értelmet nyert, erőt merített az idáig rejtett tehetségéből, kiszabadulva pedig egyből elvégzett egy művészeti iskolát. Ma már híres festő, aki a múltját soha nem felejti el.

13. Svédország

svedorszag.jpg

Emilia a többi svédhez hasonlóan még az esős napokon is inkább kerékpárral jár dolgozni, mint autóval. Nemrég óriási dolog történt vele, ugyanis még csak 20 éves, de egy fontos opera szerepet kapott szopránként. A Svéd Királyi Operában való fellépésére büszkébb, mint eddig bármire valaha.

14. Finnország

finnorszag.jpg

Aliisa Helsinkiben dolgozik speciális óvónőként, ahol egy olyan kislánnyal foglalkozik, aki nem tud mozogni sem segítség nélkül. De Aliisa számára ez nemcsak munka, hanem szenvedély és hivatás is egyben. Mindig lenyűgözi, ahogy a kislány őszintén örül minden apróságnak, s ő maga is sokat tanul kis barátjától az életről.

15. Görögország

gorogorszag.jpg

Kalliopi a nagymamájától örökölte ezt a gyönyörű ruhát, amit visel. Egész évben a divatot követve öltözködik, a családi vállalkozásukban segít, a húsvét harmadik napján azonban minden évben magára ölti ezt a gyönyörű ruhát és a többi nővel együtt táncolják el a Trata nevű táncot, ilyenkor pedig úgy érzik magukat, mintha visszamennének az időben egy régebbi korba.

 

forrás: Mihaela Noroc - The Atlas of Beauty

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr3113500957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csuti Ördögüző 2017.12.17. 21:47:41

az igazi szepseg ott lakozik kecskebasztanban is, s ha minden jolll megy, ott is marad

Harper. 2017.12.17. 21:54:48

A skandináv nők, a svéd és finn hölgy gyönyörű.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása