A nagy proteinteszt – CSOKOLÁDÉ íz

man-holding-fitness-gainerprotein-shake-picjumbo-com.jpg

A sportos életmódúak legkedveltebb, legkönnyebben hozzáférhető és legegyszerűbben alkalmazható étrendkiegészítője a fehérje shake. Szükségességéről megoszlanak a vélemények, de a legtöbben kipróbálják egyszer, legalábbis foglalkoznak a gondolattal. A választás nehéz, a kínálat rettentően széleskörű mind márkák, mind ízesítések szempontjából. Hogy ebben segítsünk, ötféle protein shake-et teszteltünk a klasszikus csokoládé ízben.

Ha eldöntöttük, hogy fehérjeturmixokkal szeretnénk támogatni az edzéseinket, étkezésünket, rögös út vezet addig, hogy megállapodunk egy márka és kedvenc íz mellett. A titok a próbálgatás és a kóstolgatás, miközben figyeljük a szervezetünk reakcióit. Proteintesztünk során az örök klasszikus csokis ízt választottuk. Öt itthon kapható márkát értékeltünk állag, íz, összetevők, ár és elérhetőség szempontjából.

1. BioTech USA Iso Whey Zero

Az alapoktól indulva a nagyon népszerű BioTech USA cukor-, laktóz- és gluténmentes változatával, az Iso Whey Zeróval kezdtük a kóstolást. Felrázás után nem marad csomós, állaga a híg és a krémes között az arany középút. A csokoládé íz abszolút megvan, és nem is annyira édes, hogy ne lehetne gond nélkül elfogyasztani az adagot. 25 grammban 21 gramm fehérje van (84%), ezenkívül pozitívum, hogy BCAA-t és glutamint is tartalmaz. Hozzáadott cukortól mentes.

Ár: kb. 9130 Ft/1 kg

Elérhetőség: rengeteg helyen az országban

2. Scitec Fourstar Protein

A Scitec Nutrition nem kevésbé ismert kínálatából a sima whey protien helyett a Fourstar Proteint kóstoltuk meg, melynek érdekessége, hogy teljes tejfehérjét, tejsavófehérjét, micelláris kazeint és tojásfehérjét is tartalmaz.  Felrázás után csomómentes, az állaga nagyon krémes, lágy, csábítóan sűrű. Ízre viszont szerintem borzalmas, a csokoládé ízt nagyon igyekeztem megkeresni, de csak nehezen sikerült, inkább egy köptetőhöz hasonlítanám. Természetesen ízlések és pofonok. 30 gramm fehérjetartalma 23 gramm (76-77%), hozzáadott cukrot ő sem tartalmaz.

Ár: kb. 7180 Ft/1 kg

Elérhetőség: rengeteg helyen az országban

3. Aptonia Whey Protein

A Decathlon saját márkája is kínál tejsavófehérjét több ízben. Felrázva egy kicsit híg marad, előző társainál minimálisan rosszabbul oldódik, de nem túlzottan édes, a csokoládé íz is épp ideális, teljesen fogyasztható a maga nemében. Szintén cukormentes, 30 grammban 24,5 gramm fehérje van (82%), plusz BCAA-t is tartalmaz az Iso Whey Zeróhoz hasonlóan.

Ár: kb. 7766 Ft/1 kg

Elérhetőség: Decathlon áruházakban

4. Protein Buzz

A BioTech USA almárkája, amely kevésbé népszerű, én most kóstoltam először, de ízre nálam megnyerte a kóstolást. Iszonyatosan finom kakaós ízű, nem marad csomós, állagra is épp megfelelően sűrű (nem tudom, hogy csinálták - lenne új a nap alatt?). 28 grammban 21 gramm a fehérjetartalom (75%), az aminosavprofilról nem kapunk túl bő tájékozatót, de tartalmaz BCAA-t és glutamint is, hozzáadott cukor nélkül.

Ár: kb. 4990 Ft/1 kg

Elérhetőség: leginkább internetről lehet rendelni

5. MyProtein

Lelkes felhasználója vagyok többféle íznek, ez a csokoládés most annyira nem ragadott magával, bár igazán rosszat nem tudok mondani rá. Nem marad csomós, a sűrűsége is megfelelő, talán egy picit az édesség javára elveszik a csokoládéaroma, de probléma nélkül iható. 18 gramm fehérjét találunk 25 grammban (72%), a hozzáadott cukrot ez alkalommal is hanyagolták a gyártók.

Ár: kb. 7490 Ft/1 kg

Elérhetőség: leginkább internetről lehet rendelni

VÉGEREDMÉNY:

  • a legfinomabb: PROTEIN BUZZ
  • a legkrémesebb: SCITEC FOURSTAR
  • a legolcsóbb: PROTEIN BUZZ
  • a legmagasabb fehérjetartalommal bír: BIOTECH USA
  • a legkönnyebben beszerezhető: BIOTECH USA

 

kép: picjumbo

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7413443213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása