10 gyönyörű utazós Instagram-profil

mirror-lake-1884282_1920.jpg

Akár gyakran megadatik a lehetőségünk, hogy idegen tájakat látogassunk meg, akár csak gondolatban utazzuk körbe a világot, mindannyian szeretünk arról ábrándozni, hova szeretnénk még eljutni életünkben. Ha pedig segítségül hívjuk a közösségi médiát a fantáziánk beindításához, elég könnyű dolgunk van. Csak győzzünk a fenekünkön maradni a sok szép kép láttán!

Az Instagram azért is az egyik legkedvesebb okostelefonos alkalmazás a számomra, mert minden témában a vizuális ingereket keresem, és általában két kattintás után meg is találom azokat. Ezúttal a rengeteg kedvencem közül nehéz választás útján 10 profilt választottam ki, amelyeket világvégéremenős kedvemben szoktam fellapozni. Szubjektív lista következik. 

1. Rawmeyn

Az oldalt Roman Königshofer osztrák fotós, filmkészítő kezeli, akinek a saját bevallása szerint is az a célja, hogy messzi tájakra kalauzolja az embereket. Aki rajong a hegyekért, az élénk domborzatért, mindenképpen a figyelmébe ajánlom. Legyen szó a Sziklás-hegységről vagy akár a Dolomitokról, nem fog csalódni a látványban. 

rawmeyn.PNG

2. Cris Silveira

Cris egy Párizsban élő brazil lány, aki elsősorban francia mindennapjait dokumentálja színes-szagos képeivel, de saját utazásait is ugyanilyen gyönyörűen tárja elénk. A profilját nézegetve azt érezhetjük, hogy Párizs minden percben más arcát mutatja nekünk, s itt élni egy pillanatig sem lehet unalmas. 

cris.PNG

3. Kim van Weering

A 25 éves holland lány, Kim utazási élményeit követhetjük nyomon ezen az oldalon. 18 éves korában ragadott először hátizsákot 3 másik barátnőjével, és 4 hónapon át utazgattak Ázsiában. Azóta az élete arról szól, hogy a következő utazására gyűjt, amelynek pillanatait aztán meg is osztja a nagyközönséggel. 

kim.PNG

4. Ladyvenom

Az Instagram-profil a Travel Blog nevű oldalhoz tartozik, amelyet Marion Vicenta Payr alapított néhány évvel ezelőtt, azóta pedig csatlakozott hozzá társa, Raffael, aki a blog videóanyagaiért felel elsősorban. Marion egyébként 2011-ben kezdődő Insta-tagságának első három évében csak az Iphone-jával fényképezett, de az internet segítségével fotóssá képezte magát, 2016 óta pedig teljes körűen foglalkozik a travelbloggerkedéssel. 

ladyvenom.PNG

5. Adventurous Kate

Kate McCulley élete is igencsak filmszerűen alakult: 26 évesen otthagyta a civil állását, hogy fél évre Délkelet-Ázsiába utazzon, majd elindította blogját és úgy döntötte, az utazásból és a blogolásból fog megélni. A New York-i lány azóta 74 országot bejárt és sosem érezte magát jobban. 

kate.PNG

6. Peter's Planet Travel

Hogy a magyar példáknál is maradjunk, Peti az Instagram-profilhoz tartozó blog bemutatkozó felületén igazi szerelemprojektként tekint saját médiumára, amelyet több mint 15 évnyi újságíróskodással a háta mögött hozott létre, de ez immár csak róla és az élményeiről szól. 

petersplanet.PNG

7. Dreams of Travel

Kissé semlegesebb oldal az előzőekhez képest, ám annál inspirálóbb, ami a hátizsákos-lakóautós típusú utazásokat illeti. Itt annak is megjön a kedve tábortüzet rakni, aki irtózik a sáros szabadtéri programoktól. Mire vágynál inkább? Csillagos ég alatti sátrazásra vagy hegyekkel körülölelt tóban mártózásra? Egy helyen összegyűjtve, ami csak szem-szájnak ingere. 

dreamsof.PNG

8. A sárga ruhás lány

Hogy megint hazai pályán maradjunk, pillantsunk rá "a sárga ruhás lány", azaz Rita profiljára, aki Instagram-oldalán kívül szintén egy blogban foglalja össze szavakkal is külföldi kalandjait. Azért (is) érdemes nyomon követni munkásságát, élményeit, mert nemcsak gyönyörű képeivel kápráztat el minket, de időnként lelki útravalóval is szolgál, igazi feltöltődés sorait olvasni. 

sarga.PNG

9. What If We Try

Tristana és francia párja, Damien több mint 3 éve utazgatnak életvitelszerűen. A vállalkozó szellemű fiatalok együtt fedezik fel a világ legszebb helyeit és mutatják be kalandjaikat az Instagramon. A blog neve pedig minket, olvasókat-követőket is ösztönözhet arra, hogy átgondoljuk, mi lenne, ha mi is az ő útjukat követnénk. Hogy megéri-e? Beszéljenek a képek. 

whatif.PNG

10. By Davina

Davina Alexandra fiatal francia lányként járja a világot és nyűgöz le minket szebbnél szebb fotóival. Képeslapszerű felvételek tárulnak elénk, járjon épp a Yosemite Nemzeti Parkban vagy akár Ibizán. 

davina.PNG

 Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

nyitókép: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr2613532391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása