Tíz ok, amiért New York a világ sportfővárosa

nyc1.jpg

„A város, mely soha nem alszik” – ez New York City, a modern világ egyik legnagyobb és leghíresebb városa, ahol tényleg mindent megtalál az ember, nincs ez másképp a nívós sporteseményekkel, sportcsapatokkal sem.

Új sorozatot indítunk, melyben a világ legnagyobb városainak sportolói életét mutatjuk be, legyen szó utcai futóversenytől egy világverő futballcsapaton át a leghíresebb stadionig. Elsőként a világ legelső metropoliszába, New York Citybe kalauzolunk el titeket, ahol tényleg mindenki megtalálja a kedvére valót.

1) New York Yankees

Nincs is nagyobb kötelező feladat egy sportrajongónak, mint a „Nagy almában” tett látogatása során kimetrózni Bronxba, és a világ leghíresebb és legeredményesebb csapatának az otthonában megtekinteni egy baseballmeccset. A Yankees ugyan elveszítette azt a szeptember eleji meccset, amire kilátogattam, de legalább jól bevásároltam igazi Yankees-kiegészítőkből…

2) Madison Square Garden

Ha ez a csarnok beszélni tudna… A 130 éves legendát az egy-másfél órás csarnoktúra minden lépésén érezni lehetett. 27 dollárért remek sztorikat kaptunk az Ali-Frazier bokszlegendáról, a Rangers hokicsapatáról, a Knicks kosarasairól, a Wrestlemaniáról, John F. Kennedyről, Michael Jacksonról, egyszóval mindenről és mindenkiről. Ja, és az öltözőkbe, a Delta Airlines VIP-páholyába is bebocsátást nyertünk. Abszolút megérte.

nyc2.jpg

3) US Open

Tegyük hozzá, a MSG csarnoktúrára, csak azért nyílt lehetőségünk, mert aznap délelőtt 11-kor - másfél óra sorban állás után – a US Open jegypénztárában közölték velünk, hogy már nincs aznapra jegy a legmonumentálisabb tenisztorna nyitó(!) fordulójára, így sajnos hiába metróztam ki Queensbe, jöhettem vissza Manhattanbe. Pedig aznap játszott Babos Tímea, Fucsovics Márton és Rafael Nadal is, szóval sajnáltuk nagyon, hogy nem kaptunk jegyet.

4) New York City Marathon

A Central Park egy futónak kultikus hely, ahova legalább egyszer életében el kell jutnia. Jómagam egyik reggel 7-kor jutottam ki, és teljes megdöbbenésemre rengetegen futottak a nap ilyen korai szakaszában is. Na jó, azért annyian nem, mint a hagyományosan november első vasárnapján 50 ezer futóval megrendezésre kerülő New York City Marathonon, mely szintén a Central Parkban ér véget, de nem volt nehéz a picit lejjebb található képhez egy fotóst találni a futók közül...

5) MetLife Stadium

A város két amerikai futball csapatának (Giants, Jets) otthona hivatalosan nem is a város területén fekszik, hanem New Jerseyben. A 2010-ben átadott stadion legemlékezetesebb eseménye korántsem a két helyi gárda valamelyikéhez fűződik, hanem a 2014-es Super Bowlhoz, melyen a Seattle Seahawks 43-8-cal gázolt át a Denver Broncos együttesén.

nyc6.jpg

6) New York Rangers

Minden idők legnagyobb jégkorongozójának, a kanadai Wayne Gretzkynek az utolsó csapata, mely ugyan 1926-os megalapítása óta csak négyszer tudott NHL-t nyerni, töretlen népszerűséggel bír a városban.

7) New York Red Bulls és City FC

1995-ig a „rúgós foci” egyaránt nem volt jelen New Yorkban, azóta már két csapata is van a városnak. A Red Bulls jelenleg az energiaital-gyártó cég kezében van, a City FC pedig az arab pénz és a Yankees baseballcsapatának közös gyermeke. A 2008-as Eb spanyol gólkirálya, David Villa immáron negyedik éve rúgja a bőrt a City FC-ben, de Andrea Pirlo sem volt kisebb név, amíg pár hete be nem jelentette visszavonulását.

8) Brooklyn Nets

A legdinamikusabban fejlődő városrész gyöngyszeme a Nets kosárlabda csapata, mely a 2015-re felújított multifunkcionális Barclays Centerben fogadja ellenfeleit az Islanders NHL-csapatával közösen.

nyc5.jpg

9) Winter Classics 2018

Január 1-jén, a New York Mets baseballcsapatának stadionjában, közvetlenül a US Open teniszkomplexumának tőszomszédságában, a Citi Fielden a Rangers és a Buffalo - egy tíz éves hagyományt folytatva – a régi szép idők emlékének adózva szabadtéren csapnak össze az NHL-ben. Ideális program 2018 első napjára, ha New Yorkban jáunk.

10) New York City e-Prix

Amíg csak terv a new yorki F1-es városi futam, addig az elektromos versenyautókat futtató Formula-E sorozat 2018 júliusában immáron második alkalommal veszi be Brooklyn utcáit. A szériát kéretik nem lebecsülni, ugyanis hét korábbi F1-es pilóta is tagja a 20 fős mezőnynek.

Ha nem csak a sportesemények miatt látogatnál el New Yorkba, akkor EZT AZ ÍRÁSUNKAT csak neked ajánljuk, ha pedig BOSTON vagy LAS VEGAS jobban vonz, mint a "Nagy alma", akkor sem kell elkeseredned!

Ha pedig tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8313430873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása