12 hónap, 12 sportesemény 2018-ra

sportev18cover.jpg

A sportvilág 2018-ban sem áll meg, sőt egyenesen tövig nyomja a gázpedált. Most jöjjön egy-egy nagy esemény az előttünk álló 12 hónap mindegyikéből!

Annyit előzetesen leszögeznénk, hogy listánk elkészítésekor nem csak a lehetséges magyar sikerek helyszíneit vettük alapul, hanem az is szempontot játszott, hogy az egész világ mennyire figyel a kiválasztott eseményre! Jöjjön hát a lista, jó böngészést, esélylatolgatásokat és szurkolást kívánunk minden sportrajongónak!

Január 12-28. Férfi kézilabda Európa-bajnokság, Horvátország

A kézilabda azon sportok közé tartozik, ahol Európa-bajnokságot nyerni nehezebb, mint olimpiát vagy világbajnokságot. Horvátországban egy utolsó ízben 16 csapatos, rendkívül kiegyenlítettnek ígérkező kontinensviadal jön, ahol legalább hat gárda esélyes az aranyra, és az előző Eb-n már megtapasztalt körbeveréseknek köszönhetően kb. tíz csapat pályázik éremre. A magyar csapat új edzővel (Ljubomir Vranjes) és fiatal kerettel vág neki Varasdon a tornának.

Február 9-25. Téli olimpiai játékok, Dél-Korea

Most MÉG nem lennénk Liu Shaolin Sándor helyében, azonban miután megszerzi a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét, már annál inkább fürödnénk az esetleges legfényesebb medál megszerzésével járó hallhatatlanság fényében. Tenné mindezt 22 esztendősen a Budapesten született short-trackes. Arról, hogy kik lehetnek a legnagyobb sztárok Pyeongchangban, ITT olvashattok!

Március 23-25. Forma-1, Ausztrál GP

Az előző évben a Ferrari csak magának köszönhette, hogy nem sikerült letaszítani az immáron negyedik esztendeje uralkodó Mercedest a trónról. Idén ennek újult erővel futhat neki Sebastian Vettel az F1 történetének első olyan szezonjában, ahol két négyszeres világbajnok is a mezőnyben van. Hamilton és Vettel rekordhalmozásáról bővebben ITT olvashattok.

Április 22-28. Divízió 1/A jégkorong világbajnokság, Budapest

Hokimeccs az Arénában? Egyszer mindenkinek át kell élnie azt a hangulatot, amit a 9 000 fős közönség varázsol! Jómagam ennek már két világbajnokságon, 2011-ben és 2013-ban is a részese lehettem, és nem lesz ez másképp 2018-ban sem. Ezúttal soha nem látott erősségű mezőny látogat kis hazánkba, ugyanis a hat csapatból négy is ott volt az „A” csoportban, azaz a legmagasabb szinten az elmúlt két vb valamelyikén. Nagy szerencse, hogy a négyből az egyik pont a magyar…

Május közepe-június eleje – Európai labdarúgó, kézilabdás, kosárlabdás, vízilabdás és dartsos kupasorozatok döntői

A legjobb klubcsapatok és játékosok feszülnek egymásnak minden év májusában a nemzetközi versenysorozatok fináléiban. Nem lesz ez másképp 2018-ban sem, időrendben Budapesten a női kézisek (május 12-13.), Londonban a darts Premier League legjobbjai (május 17.), Belgrádban a férfi kosarasok (május 18-20.), Kijevben a két legjobb futballcsapat (május 26.), Kölnben a férfi kézisek (május 26-27.), Genovában pedig a férfi vízilabdások (június 7-9.) találkoznak és döntik el a trófeák sorsát.

Június 14-július 15. Labdarúgó világbajnokság, Oroszország

Számos kutatás szerint a foci vb-ket több ember követi figyelemmel, mint a nyári olimpiákat, és bár a következőt (is) nélkülünk rendezik, mégis hihetetlenül izgalmasnak ígérkezik. Bár a kézilabdához hasonlóan fociban is az Eb bír az erősebb mezőnnyel (mínusz Argentína és Brazília), mégis a világbajnokságot szeretik többen, pont a kis csapatok, kisebb országok kultúrája és labdarúgása megismerése végett.

Július 2-15. Tenisz, Wimbledon, London

A sérülésekkel teletűzdelt 2017-es év után minden teniszrajongó abban reménykedik, hogy a szenzációs tavalyi szezont magáénak tudható Roger Federer és Rafael Nadal mellé visszatér sérüléséből Novak Djokovic, Andy Murray és Stan Wawrinka, valamint a fiatalok is szintet lépnek. Ha ez megtörténik, akkor garantáltan minden idők legjobb teniszéve lesz a 2018-as. A mezőny erőssége szerintünk megvan hozzá, csak ne lennének azok a fránya sérülések…

Gardening goals � #Wimbledon . #tennis #sport #gardening #instasport

Wimbledon (@wimbledon) által megosztott bejegyzés,

Augusztus 7-12. Atlétika Európa-bajnokság, Berlin

Tovább folytatódhat Baji Balázs és Márton Anita remeklése a 2017-es világbajnokság után, akik ezúttal egy jóval kisebb és gyengébb mezőnyben érhetnek el még jobb eredményt. Tizenhat év után szerezhet a magyar csapat ismét két aranyérmet egy kontinensviadalon, 2002-ben Annus Adrián és Fazekas Róbert hozta össze a duplát, akkor München, most Berlin lehet a helyszíne a ritkán látott csodának.

Szeptember 22-30. Országúti kerékpáros világbajnokság, Innsbruck

Szeptember végén a világ legjobb bringásai alig pár órára kis hazánktól fognak viaskodni a világbajnoki címekért. Mivel Innsbruck az Alpok szívében található, ezért a 2009-es svájci vb óta nem látott nehézségű pályára számítunk a szervezőktől, vagyis nagy eséllyel nem lesz meg a „történelmi négyes” a legutóbbi három kiírás mezőnyversenyét megnyerő szlovák Peter Sagannak, ugyanis a nagy emelkedők a gyenge pontjai a még mindig csak 27 éves, de már ötszörös Tour-zöld trikós sprinternek.

Október 6-18. Ifjúsági olimpiai játékok, Buenos Aires

Babos Tímea, Földházi Zsófia, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás – csak néhány név azon tehetséges magyar sportolók közül, akiket az eddigi két ifjúsági olimpián fedeztünk fel magunknak 2010-ben, illetve 2014-ben. A 2018 őszén Argentínába utazó 14-18 éves fiatalság közül a legnagyobb sztár az a Késely Ajna lehet, akinek már a felnőttek között is van úszó Európa-bajnoki aranyérme.

November 12-18. Tenisz, ATP World Finals, London

Ahogy a júliusi wimbledoni torna ajánlásánál már megemlítettük, ha a sérülések elkerülik a teniszezőket 2018-ban, akkor az év végén, a világ legjobb nyolc teniszezőjével megrendezésre kerülő ATP World Finals soha nem látott fényében pompázhat. Egy egészséges elitben jelenleg kapásból tudnánk 12-14 olyan játékost mondani, akinek a kijutása nem lenne meglepetés.

November 29-december 16. Női kézilabda Európa-bajnokság, Franciaország

A legutóbbi világbajnokság után Görbicz Anita visszavonulásával ugyan elveszítette minden idők egyik legjobb kézilabdázóját a magyar válogatott, ám a fiatalság már ott kopog az ajtón, hogy beléphessenek a felnőttek világába. Kíváncsiak vagyunk, a júliusi debreceni junior-vb-n szereplő csapatból hány játékost fog Kim Rasmussen behívni a már az olimpiai kvalifikáció szempontjából is jelentős kontinensviadalra! Reméljük, nem csak Háfra Noémira vár ez a sors…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A kép forrása: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://huntasztikus.blog.hu/api/trackback/id/tr4613554959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pisti 90 2018.01.07. 12:50:39

És ne feledjük el, hogy ősszel indul a Nemzetek Ligája nevű, vadiúj európai labdarúgó sorozat, személy szerint én nagyon várom azt is.

Kövess minket!

Mi a téma?

süti beállítások módosítása